Voor families van vermisten

Heb jij of jouw familie ooit een dierbare verloren op zee? Ben je op zoek naar antwoorden en informatie over hun lot? Stichting Onderzoek Maritieme Vermisten nodigt je uit om contact op te nemen. Graag horen wij jouw verhaal en kunnen dan op basis van alle beschikbare gegevens en na overleg met het team van experts bepalen of we iets voor je kunnen betekenen.

Wij bezitten een uitgebreide databank en werken met een groot team van specialisten en organisaties. Het zoeken naar wrakken vergt een grote en zorgvuldige voorbereiding en daar is tijd voor nodig. Houd hier ook rekening mee als je een aanvraag doet. Uiteraard word je gedurende het proces voortdurend op de hoogte gehouden van de voortgang.

Aanpak Stichting Onderzoek Maritieme Vermisten

  • Een grondig onderzoek naar de verdwijning, ondersteund door zeer ervaren teamleden met uiteenlopende achtergronden, waaronder maritieme, kustwacht en politiezaken.
  • Toegang tot ons uitgebreide netwerk van contacten binnen de maritieme gemeenschap, waaronder kunstwacht, Rijkswaterstaat en een gespecialiseerd duikteam.
  • Samenwerking met politie voor mogelijke DNA-matches en coördinatie van zoekinspanningen.
  • Onderzoek in Nationaal Archief en Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid 
  • Expeditie naar het wrak. Op basis van mogelijke locaties op zoek gaan naar het wrak op de bodem van de zee. Met als doel de families van de vermisten te kunnen vertellen wat de exacte locatie van het wrak is en eventueel aanwezige herinneringen teruggeven aan de familie. Denk aan de scheepsbel of andere kenmerkende materialen zoals een kompas.
  • Stichting Onderzoek Maritieme Vermisten gaat niet op zoek naar de restanten van het menselijk lichaam. 
  • De nabestaanden kunnen op verzoek en in overleg mee op expeditie. Uiteraard worden zij ook continu geïnformeerd bij ontwikkelingen.

Iedereen die betrokken is bij het uitgebreide onderzoek en de expedities realiseert zich dat het een emotionele reis kan zijn voor de nabestaanden. Je mag ons erop vertrouwen dat we alles met de grootste zorgvuldigheid uitvoeren en uiteraard discreet omgaan met vertrouwelijke en persoonlijke informatie. Door gezamenlijke inspanningen en gebruik te maken van moderne technologieën hopen we families een klein stukje rust te kunnen brengen en antwoorden te kunnen geven waar zij al zolang naar verlangen.

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

Naar contactpagina