Expedities

Stichting Onderzoek Maritieme Vermisten is betrokken bij onderzoeken en expedities met als doel om scheepswrakken te lokaliseren en de nabestaanden antwoorden te kunnen geven. We werken samen met een team van experts, onderzoekers en duikers.

Wat komt er kijken bij het organiseren van een expeditie?

  1. Kennismaking: Voor alle betrokkenen is het belangrijk en noodzakelijk om uitgebreid kennis te maken. Wat is de motivatie om deze zoektocht op te starten?
  2. Informatie verzamelen en mogelijke locaties van het wrak bepalen: Hiervoor werken we samen met politie, kustwacht, Rijkswaterstaat, andere vissers, scheepswerven, fabrieken die het schip gemaakt hebben en ook families, vrienden en bekenden van de opvarenden worden gevraagd of zij informatie willen delen.
  3. Onderzoek en planning: Als we van mening zijn dat er genoeg aanknopingspunten zijn om de expeditie uit te voeren, wordt deze ingepland. Wij werken met gespecialiseerde duikteams. Zij zijn uitgerust met geavanceerde apparatuur om veilig te kunnen werken op grote dieptes.
  4. Documentatie: Tijdens elke expeditie leggen we niet alleen fysieke bewijzen vast, maar ook de verhalen en herinneringen die aan elk schip zijn verbonden. We streven ernaar om de geschiedenis levend te houden en eer te betuigen aan diegenen die hun leven op zee hebben doorgebracht.

Wil je meer informatie over onze expedities?

Neem contact op met ons klik hier